Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024 γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας e-εγγραφές. Η Α’ φάση ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο. Για όσους/ες μαθητές/τριες δεν μπόρεσαν να εγγραφούν κατά την Α’ φάση η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή από Παρασκευή 01-09-2023 και ώρα 07:00 έως και την Τρίτη 05-09-2023 και ώρα 23:59. Οι μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-εγγραφές μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2104946388 και 2104943539 ή να προσέρχονται στο σχολείο για βοήθεια.

Όσοι/ες έχουν υποβάλει αίτηση στο e-εγγραφές είτε κατά την Α' φάση τον Ιούλιο είτε κατά τη Β'φάση τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή υποβάλλοντας στο σχολείο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής που κάνατε στην πλατφόρμα e-εγγραφές.

β) Την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε εδώ (σε ηλεκτρονικά επεξεργάσιμη μορφή Word) ή εδώ (σε μορφή PDF για χειρόγραφη συμπλήρωση).

γ) Μια φωτοτυπία της πρόσθιας και της οπίσθιας όψης της αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών στο σχολείο μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α) Ηλεκτρονικά, στέλνοντας Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναγράφετε στο θέμα του email το επώνυμο και όνομα του/της μαθητή/τριας και τις λέξεις ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Για παράδειγμα, το θέμα θα πρέπει να έχει τη μορφή:

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.

Επίσης, το δικαιολογητικό β (υπεύθυνη δήλωση) θα πρέπει να έχει επικυρωθεί μέσω του gov.gr. Η διαδικασία είναι η εξής: Αφού συμπληρώσετε τη δήλωση, τη σώζετε ως pdf και μπαίνετε στην πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εδώ με τους κωδικούς taxisnet, για να κάνετε ψηφιακή βεβαίωση του εγγράφου. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία επικύρωσης, κατεβάζετε το αρχείο στον υπολογιστή σας, για το το επισυνάψετε στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Ή εναλλακτικά:

Β) Με προσέλευση του κηδεμόνα στο σχολείο και προσκόμιση των δικαιολογητικών από 01/09/2023 έως 08/09/2023 (ώρες 09:00 έως 12:00).

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας σας καλωσορίζουν και σας εύχονται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) από εδώ, που θα πρέπει, για τους/τις μαθητές/τριες που φοιτούν στην Α' Λυκείου, να κατατεθεί στο σχολείο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από γιατρό μετά την έναρξη των μαθημάτων.