Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν από 19 έως 22 Απριλίου 2024 στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γνωρίσουν τα όργανα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορμή της επίσκεψης αυτής στάθηκε η τιμητική πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κου Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο κτήριο όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς υποδέχτηκε στην αίθουσα του Κολλεγίου των Επιτρόπων και ενημέρωσε αντιπροσωπεία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Τσιριγώτη Παναγιώτη, για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη στους νέους για σπουδές, κινητικότητα και εργασία. Δεν έλειψε και η αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές, στις οποίες οι μαθητές/τριες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Στη συνέχεια, δέχτηκε ερωτήματα και διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε απορίες των μαθητών/τριών για ποικίλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με την προώθηση και εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ, ευρύ φάσμα των οποίων καλύπτει το χαρτοφυλάκιο του κ. Σχοινά (μετανάστευση, άσυλο, προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, δεξιότητες και εκπαίδευση, ισότητα και διαφορετικότητα κ.ά.). Ο ίδιος εξέφρασε θετικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο του διαλόγου και τις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών/τριών.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο συνεργάτης του Αντιπροέδρου κ. Ηλίας Ιορδανίδης συνέχισε την ενημέρωση σε θέματα λειτουργίας της ΕΕ και μας ξενάγησε στους χώρους του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το εγγύς μέλλον στη Νίκαια, όπου ευελπιστούμε να έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε την τιμή και τη φιλόξενη υποδοχή της αντιπροσωπείας του σχολείου μας.